Dear Daughter/Anatomy of the Chthulucene #10

11.09.2019 · kl. 17.30 - 18

Dear Daughter/Anatomy of the Chthulucene #10

I performancen Dear Daughter/Anatomy of the Chthulucence #10 (2019) væves professor Donna Haraways begreb om det chthulucene – et begreb, der tænker et individs identitet som flydende, amorf og mangfoldig – sammen med urolog Helen O’Connells anatomiske beskrivelser af klitoris. Performancen er en tale til kunstnerens egen datter og del af et større projekt, hvori Nanna Lysholt Hansen sammenvæver stemmer fra litterære formødre med egne erfaringer omkring graviditet, fødsel, moderskab og seksualitet.

Billedkunstner Nanna Lysholt Hansen udforsker kvindekroppen som et transformativt medie og skulpturelt objekt.  Hendes værker kan opleves som live performance og som kroppen manifesterer sig i hybride teknologiske former, hvor aspekter af historie, hukommelse, køn, sprog og narrativer sættes på prøve og udfordres i relation til blikket på kroppen over tid.

I udstillingen Overgange // Transitions, der kan opleves på Kvindemuseet indtil 29. september, indgår forskellige elementer fra Nanna Lysholt Hansens Dear Daughter/Anatomy of the Chthulucence i en installation af lys, lyd, video, saltdej, uv-maling, vådservietter og en overdimensioneret klitoris i fiberglas. Performancen er en del af Kvindelivsfestivallen.

Tidspunkt: Onsdag d. 11. september kl. 17.30
Performance-varighed: 30 min
Sted: Den gamle byrådssal på Kvindemuseet eller i Mathilde Fibigers Have bag museet, hvis vejret tillader det.
Pris: Almindelig entré til Kvindemuseet: 65,- // 50,- for studerende.